Beslutet om covidpass gäller från 1 december, och påverkar inte Adventskonserten.
I Blå hallen ser vi till att undvika köbildning. Lokalens luftvolym är gigantisk och luftväxlingen god.


Svar på några vanliga frågor

Hur lång är konserten?

Konserten är 65-70 minuter lång. Räkna med ytterligare en stund för att hämta ut ytterkläderna.

Vad kostar det att ta med barn?

Riktigt små barn (2-4 år) som sitter i knä kostar inget. Barn upp till 12 år sitter på egen stol och betalar 225 kronor. Vi rekommenderar att ta med en kudde att sitta på, så att barnet kommer upp lite.

Finns det bevakad garderob?

Ja, kostnadsfri.

Vilka platser är bra?

Man ser och hör bra överallt. Det är 27 rader med 44 platser på varje. Längre bak får man en bättre överblick, och ett vackrare ljud. Vi har gäster som varje år väljer rad 27.

Kan jag uppleva konserten i rullstol?

Konserten är rullstolsvänlig. Från Borgargården finns rullstolsramp. Inne i Blå hallen är det lätt att dra rullstol. Vår personal hjälper dig! Rullstolsplatserna är onumrerade. Rullstolen placeras på lämplig plats utefter sidan, men inte i mittgången.

Vart går man för att äta efter konserten?

Sheraton är ett alternativ. Kolla även med Stadshuskällaren. På Norr Mälarstrand finns några kaféer och några restauranger. Googla på ”Restaurang Norr Mälarstrand”. Vid Rådhuset (som är längre bort) finns flera restauranger, exempelvis Kitchen & Table i Clarion Hotel Amaranten.

Vad skiljer en adventskonsert från en julkonsert?

Inte speciellt mycket. På Första advent finns några traditionella sånger som man gärna upplever, exempelvis Hosianna och Otto Olssons Advent. I vår konsert inkluderar vi hela jultiden.

Har ni några kända solister?

Vår konsert bygger på helhetsupplevelsen, med körer, orkester, orgel och solister av högsta klass. Allt i en unik lokal med konstfull ljusdesign. Under Adventskonsertens 25-åriga historia har solisterna växlat, för att bidra till en viss variation. Men under jultiden är vi många som gillar tradition och igenkännande. Årets solister är två framgångsrika sångare som har en internationell karriär, och som passar utsökt i vår ensemble, Henriikka Gröndahl och Lars Johansson Brissman.

När kan jag boka biljetter till 2022 års konsert?

Skicka ett mail till info@habanera.se

Hur tar man sig bäst till Stadshuset?

Stadshuset ligger i sydöstra hörnet av Kungsholmen. Buss nr 3 och 50 stannar alldeles intill Stadshuset på Hantverkargatan 1. Hållplatsen heter Stadshuset. Närmaste T-bana är Rådhuset (blå linje) och T-centralen (alla linjer). Från T-centralen tar det cirka 8 minuter att promenera till Stadshuset och från Rådhuset cirka 5 minuter. Se sl.se.

Var kan jag läsa mer om Stockholms Stadshus?

www.stockholm.se/OmStockholm/Stadshuset/

Varför är Blå hallen röd, och var befinner sig orgeln?

www.stockholm.se/OmStockholm/Stadshuset/Fakta--historik/

Vem står bakom Adventskonserten?

Habanera Produktion, som även arrangerar Luciakonserter och andra evenemang. Företaget drivs av Bo Aurehl, som är konsertens programvärd och en av de båda dirigenterna. Bo Aurehl leder Stockholm Singers, som är en av de medverkande körerna.

Bo Aurehl är verksam inom olika fält av musiklivet. Han har varit VD för Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus.